dinsdag 15 mei 2018

Mama zijn is een kunst, kunst voor mama!

Mijn hart ziet rood en blauw, omdat ik van je hou...


Op de penselen staan cijfers: we ordenen ze van dik naar dun.

León bracht kunstboeken mee.  Street art: graffiti is ook kunst!

Veel interesse in de boekenhoek: kunst bekijken in boeken.


Schilderen naar een werk van Keith Haring.

Schilderen naar een werk van Mondriaan. 

Ook met lego werden er kunstwerken van Mondriaan gemaakt.

We maken een mal uit klei.  We tekenen hartjes, zonnetjes of bloemetjes in de klei.  Daarna gips maken met gipspoeder en water, in onze mal gieten, laten drogen en daarna de gedroogde gips eruit halen.  Onze tekening verschijnt in reliëf!!  Alles een mooi kleurtje geven met verf en ons kunstwerkje voor mama is klaar.

Anderen maakten een standbeeldje van hun mama.  We tekenden mama op aluminiumgaas, knipten het uit, bekleefden het met gipsverbanden, lieten het drogen en beschilderden het dan.


meten en knippen: even lange stoken gipsverbandWe maakten een waslijn om de mama's aan te hangen.  Zo konden we in een leeg brikje melk gips gieten voor een sokkeltje.
Schilderen naar een werk van Kandinsky. 


Nog anderen kozen om een kunstappel of -kers te maken voor mama.  Daarvoor moesten we een ballon bekleven met gipsverbanden.  Een nachtje laten drogen en de volgende dag konden we die beschilderen en versieren.

Eerst terug meten en even lange gipsstroken knippen.Een kaart voor mama met een mooi gedicht: 'is het waar heb ik in je buik gezeten?'
We tekenen mama met onszelf nog in de buik. Tekenen of schilderen naar een werk van Picasso: gekke gezichten. Kunst op de computer: strepen, vlekken en spatten maken.


Schilderen naar een werk van Van Gogh: zonnebloemen.


De Mona Lisa van Boaz. 

Schilderen naar een werk van Monet: waterlelies.


Op internet zagen we een kunstenaar die zandtekening maakte.  Ook wij konden dit met rood zand op de lichtbakken. Mooi weer: tijd om de watertafel te vullen. 

De mama van Elise op bezoek.  Ze leerde ons hoe we een portret moeten tekenen.  Eén van de moeilijkste opdrachten! Goed kijken, meten, schetsen, en schilderen...
Bedankt voor je bezoek!

Ze bracht ook haar schetsboek mee... 


Daarna gingen we zelf aan de slag.  We mochten zelf een vriendje of vriendinnetje schetsen en beschilderen met aquarelverf. Onze veranda toverden we om tot een echt museum.  Al onze schilderwerken hingen tentoon.


Spiegeltje spiegeltje aan de wand: mijn mama is de mooiste van het land.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten